Maatregelen Corona virus

26-03-2020: Hoe werkt beeldbellen?

Kort voor de afspraak zal ik via de bekende e-mail een link sturen. Op het tijdstip van de afspraak kan je de e-mail openen en op de oranje knop ‘ga naar gesprek’ klikken. Je hoeft niets te registreren. Beeldbellen werkt het beste op een computer of laptop met de browser Google Chrome, Opera en de nieuwste versie van Edge.

Via een tablet, I-pad of mobiele telefoon lukt het ook. Download dan de app ‘Jitsi Meet’.

Voor een uitgebreide handleiding voor beeldbellen klik dan hier. Voor een instructievideo, klik hier en scroll dan naar beneden op de pagina.

25-03-2020: Beste ouders/ verzorgers

Laat ik deze mail beginnen met de hoop uit te spreken dat iedereen gezond is!

Mocht je of jouw gezins- of familieleden hebben die helaas ziek geworden zijn door dit nare virus, maar ook wanneer er andere zorgen zijn rondom je gezondheid of de gezondheid van je naasten, wens ik je vanaf deze plek beterschap en sterkte toe! Dit nare virus leert ons allemaal hoe kwetsbaar we zijn.

Inmiddels weten we dat de situatie rondom de Corona crisis langer gaat duren. Speltherapie in de spelkamer is voorlopig geen optie. Maar speltherapeuten zijn creatief en inmiddels druk bezig om met deze nieuwe werkelijkheid om te leren gaan.

Vorige week hebben Kathy, Marian en ik alle ouders en/of verzorgers persoonlijk benaderd en gevraagd waar behoefte aan was, zo konden we even horen hoe het met iedereen ging en hoe de eerste week is beleefd. Fijn om jullie even te kunnen spreken!

Beeldbellen

In de komende weken gaan we opnieuw contact zoeken met alle ouders/verzorgers en gaan we de therapie weer oppakken. We kijken met je mee wat een handig tijdstip is en plannen dan nieuwe afspraken. Je krijgt via de e-mail een link voor het beeldbellen. Wat goed kan helpen is als je even met je kind samen op kan starten. Als de verbinding tot stand gekomen is zou het fijn zijn als je kind op een rustige plek alleen de therapie kan volgen.

We gaan werken met het programma Therapieland. Dit programma is AVG proof.

Verdere tips in deze tijd:

Blijf vooral met elkaar spelen en spelletjes doen! Spelen en gezelschapspelletjes zorgen voor ontspanning en werken enorm helpend in deze onvoorspelbare tijd.

Overige tips:

  • Een vlogserie van het vakblad Vroeg met tips over het ineens ouder en tegelijkertijd juf/meester zijn.
  • Op het Nederlands Jeugd Instituut staan veel links en tips voor ouders en kinderen.

Laat het gerust even weten als er nog vragen zijn!

Met vriendelijke groeten, ook namens Kathy en Marian,

Carla Roos

16-03-2020: Beste ouders/verzorgers,

In het kader van alle genomen maatregelen rondom het Corona virus wil ik, ook namens speltherapeuten Kathy en Marian, het volgende berichten:

De beroepsvereniging NVVS en de koepel voor vaktherapeuten FVB, nemen de aanwijzingen en richtlijnen van het RIVM over als uitgangspunt voor het handelen met kinderen in de spelkamer. Uiteraard volgen wij de richtlijnen vanuit het RIVM en de beroepsvereniging. Voor ons houdt dit helaas in dat wij de veiligheid met deze richtlijnen niet  langer kunnen waarborgen in de spelkamer. Het zou betekenen dat we  1,5 meter afstand tussen kind en therapeut zouden moeten houden wat voor ons geen werkbare optie is. Bovendien zou het speelgoed waarmee kinderen spelen na elke sessie schoongemaakt moeten worden. Daarnaast zorgen we dan met elkaar ook weer voor sociale bewegingen en contacten wat momenteel risicovol kan zijn.

De spelkamer in Gorinchem wordt dan ook tot en met 6 april 2020 gesloten, net als de scholen.

We gaan met alle ouders vanaf morgen, dinsdag 17 maart, telefonisch in contact om te inventariseren of bijvoorbeeld een telefonisch consult een optie is,  zodat we ouders toch nog in deze bijzonder moeilijke tijd kunnen ondersteunen. Voor hele acute problemen proberen we mee te denken in mogelijke oplossingen of alternatieven.

De afweging die we hebben moeten maken is een hele lastige maar we moeten onze verantwoordelijkheid hierin nemen.

Laat het alsjeblieft weten als er vragen zijn. Komende dagen gebruiken we om iedereen te contacten. U krijgt dus een telefoontje van ons!

Met vriendelijke groeten, ook namens Kathy en Marian,

Carla Roos

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen