Speltherapie voor volwassenen en teams

Coaching, maar dan anders.

Ik ben niet de coach die je langs de zijlijn aanmoedigt en met allerlei oplossingen komt die je zelf uit kan proberen. Ik neem geen trukendoos mee en plak geen pleisters. Ik coach, maar dan anders. Je gaat bij mij aan ‘de bak’.

Herken je jezelf hierin?

  • Je trapt steeds in dezelfde valkuil op je werk of thuis.
  • Je hebt een knagend gevoel van ongenoegen of onmacht.
  • Je merkt dat je de ergernis die je voelt bij die collega of buurvrouw wegslikt.
  • Je wilt eens stilstaan bij jezelf en kijken waar je nu eigenlijk staat.
  • Je merkt dat je telkens jezelf op de laatste plaats zet.
  • Je vraagt je af waarom het contact met je moeder telkens zo teleurstellend verloopt.

Werkwijze

We gaan samen aan de bak! Ik loop naast je, luister naar je verhaal en laat je op verschillende en speelse manieren zien en inzien hoe bepaalde patronen zich in jou hebben gevormd en genesteld. Samen kijken we naar je drijfveren en onderzoeken we je innerlijke stem.

Door je innerlijke stem te laten spreken geven we deze weer aandacht en kracht. Het begint altijd met bewustwording van bepaalde patronen en gedragingen. Belangrijk is om met begrip, liefde en zachtheid te kijken naar jezelf.

In een volgende stap gaan we samen kijken hoe je (kleine) veranderingen kan aanbrengen door te kijken op welk gebied je stappen wilt gaan zetten. Misschien wil je vaker nee zeggen of wil je je juist vaker laten horen.

Wanneer er patronen veranderen kan dat onwennig en vreemd voelen in het begin. Soms voelt het juist bevrijdend. Dit past er allemaal bij. Het zal zeker moeite kosten: geen glans zonder wrijving!

Ik werk veel met een (spel)beeld in een tafelzandbak en gebruik graag metaforen. Spelbeelden en metaforen kunnen veel meer inzicht geven en je weer verder helpen met allerlei processen.

Blauwprint

Ik ben sinds februari 2022 Blauwprintcoach. Deze werkwijze sluit naadloos aan bij speltherapie voor volwassenen. Het is zo fijn om te merken dat een beeld zoveel meer zegt dan woorden. Het blijft veel langer in je systeem en je kan het beeld altijd weer oproepen. Kijk vooral even bij Blauwprint wat het je kan bieden en neem contact met me op voor een Blikopener sessie of Teamprint. Want ook met je team ontdek je meer wanneer je aan de bak gaat!

Is het iets voor jou of voor jouw team?

Maak dan een afspraak! Elk traject is maatwerk, dus vraag naar de mogelijkheden!

Speciaal voor mensen uit het onderwijs heb ik een aanbod ontwikkeld en in het schooljaar 2019-2020 met succes in de praktijk gebracht. Dit aanbod is momenteel via de Regio Academie van samenwerkingsverband Driegang aan te vragen.