Ervaringen van ouders

Stijn, (niet zijn echte naam) was bang in het donker. Huiverde als we door het bos liepen met de hond. En hij zag op tegen een schoolkamp waar hij anders naar uitgekeken zou hebben. De angst was een jaar geleden mild begonnen en was langzaam heviger geworden. We hadden al van alles geprobeerd maar niks werkte echt. Met Carla hebben we een uitvoerig intakegesprek gehad. Ze heeft veel gehoord over Stijn en tegelijkertijd ons veel geleerd over angst. Dat intakegesprek was fijn en hielp ons om Stijn op een andere, betere manier te steunen. In de periode daarna heeft Carla contact gehad met Stijn. Die gesprekken vonden plaats in zijn vertrouwde omgeving. Carla heeft met hem gekletst, getekend, het één en ander uitgelegd en met hem gekeken naar kleine stapjes richting verbetering. Stijn heeft die gesprekken als prettig ervaren. Na twee ontmoetingen met Carla en een week of vier later heeft Stijn zelf besloten mee te gaan op schoolkamp. Hij heeft een heerlijk kamp gehad en zijn angsten lijken getemperd.

Carla Roos is een warm persoon waar je je als ouder bij je op je gemak voelt. Carla straalt rust uit waardoor je gemakkelijk je gevoelens kan uiten. Naar mijn zoon toe was ze geduldig en voelde ze goed aan wat hij nodig had. De therapie heeft mijn zoon goed gedaan en ons als ouders ook. We hebben handvatten gekregen om onze zoon en ons gezin verder te helpen.

Wij vonden het erg fijn om te merken hoe snel onze dochter bij Carla op haar gemak was en met hoeveel plezier ze uitkeek naar de volgende afspraak. Voor ons was het bijzonder om eens uitgebreid met een buitenstaander over ons kind, onszelf en de dynamiek in ons gezin te praten. De inzichten en Carla’s ‘ondertiteling’ van ons kind waren zeer verhelderend. Carla’s begrip en inlevingsvermogen voor onze situatie, had achteraf bezien, een relativerende werking die voor meer rust in ons gezin heeft gezorgd. Nogmaals veel dank dat we de zorg voor onze geweldige dochter met je mochten delen.

Vanaf het eerste contact hebben we de warmte en het vertrouwen van Carla gevoeld. Ze bekijkt heel rustig het probleem en benaderde onze dochter als eigen individu: nieuwsgierig naar wat er in haar omging. Maar ook aandacht voor het gezin er om heen. Door de regelmatige afspraken, het spel en tussendoor uitleg over hoe angst werkt, heeft onze dochter het vertrouwen weer terug gekregen. Als ze soms weer even dichtslaat, weet ze nu hoe ze het ook weer om kan draaien en verder kan. Carla’s luisterend oor en de kennis en kunde hebben we als zeer prettig ervaren!

Onze dochter van 7 durfde van de een op de andere dag de deur niet meer uit. We snapten er niets van. Tijdens de intake gaf Carla tips waar we direct wat mee konden. De spelsessies gaven onze dochter houvast. Ze kon de dingen ordenen en ze snapte wat er gebeurde als het angstmonster opkwam. Door het advies van Carla werden wij directer naar ons dochter. Na ook wat aanpassingen op school (soms was de stof te makkelijk) ging het al snel beter met haar. Nu een aantal maanden later merk ik dat ze in die periode erg gegroeid is en heel stevig staat.

Het traject dat onze dochter gevolgd heeft bij Carla, begon met een zeer fijne intake. Carla heeft oog voor het individu en onderzoekt de daadwerkelijke (hulp) vraag. Hierbij bestrijkt zij een grote reeks van invalshoeken. Dit heeft geresulteerd in een, door onze dochter, goed therapeutisch traject. Wij als ouders merken de positieve vooruitgang in het gedrag van onze dochter. Tijdens het traject was er altijd een goed contact tussen ons en Carla.