Kennismaking

In een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek van twintig minuten, telefonisch of in de praktijk, bepaal je of speltherapie en de therapeut passen bij de hulpvraag van het kind. Vraag hier een kennismaking aan.

Aanmelden voor speltherapie

Je kunt als ouder jouw kind zelf aanmelden voor speltherapie. Soms worden ouders door  professionals, zoals een intern begeleider of zorgcoördinator van  school, een huisarts, een jeugdprofessional van bijvoorbeeld het Centrum Jeugd en Gezin doorverwezen naar de speltherapeut. Aanmelden kan telefonisch of via e-mail. Het jeugdteam kan via de gemeente een beschikking aanvragen bij de gemeente voor speltherapie. Een andere mogelijkheid is via de (aanvullende) zorgverzekering Voor vergoedingen en tarieven klik hier.

Aanmelden gemeente Altena

Woon je in de gemeente Altena, dan kan je via het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) of via de huisarts je kind aanmelden voor speltherapie. Speltherapie wordt dan vanuit de Jeugdwet vergoed. De CJG medewerker blijft meestal betrokken tijdens het therapieproces en kan ook aansluiten bij evaluatiegesprekken.

Aanmelden in de Hoekschewaard

In Strijen is ook een spelkamer en kan je je kind ook aanmelden voor speltherapie. Aanmelden kan telefonisch, via het contactformulier en via e-mail. Het jeugdteam kan een beschikking aanvragen bij de gemeente voor speltherapie.

Wetgeving en Privacy

Er zijn veel regels en wetgeving rondom therapie en dat is belangrijk! Hier lees je hoe ik daarmee omga en wat dit voor je kan betekenen.