Relax Kids lessen

 

De wereld draait door…

De titel van een veelbekeken, wervelende talkshow is voor ons, westerse mens, werkelijkheid geworden. Mogelijkheden zijn ongekend en met een paar klikken is de hele wereld vanaf je scherm zichtbaar en kun je alle informatie vinden die je nodig hebt.
De moderne tijd heeft ook een keerzijde. Keuzemogelijkheden kunnen helaas ook voor keuzestress zorgen. En dat kan al op kleine schaal optreden, probeer maar eens de juiste school voor je kind te kiezen en je verliezen in alle internet ratings en rapporten. En wie herkent niet de paniek wanneer je je mobiele telefoon even kwijt bent? Nu we 24-7 online kunnen zijn is er amper rust, er is altijd wel een berichtje of nieuwsupdate waardoor we afgeleid worden.

Ook kinderen krijgen enorm veel prikkels binnen. De druk is hoog in deze prestatiemaatschappij waarbij kinderen al vanaf groep 1 op de basisschool opbrengstgericht moeten werken en voortdurend langs de lat worden gelegd of ze zich nog wel volgens schema ontwikkelen. De druk is ook hoog in de gezinnen waar vaak een heel organisatieschema nodig is om te zorgen dat iedereen naar school, werk, sport, club, familie, vrienden gaat. Het lijkt soms of iedereen gebukt gaat onder de stress van de moderne tijd: druk druk druk.

Er komt gelukkig altijd weer een tegenbeweging. Dagelijkse drukte vraagt om rust en ontspanning. Relax Kids lessen heeft hier een antwoord op.
Volgens een vast patroon van zeven onderdelen leren kinderen op speelse wijze te ontspannen en komen ze meer tot rust. Elke les bestaat uit een warming up, spel, stretching, onderlinge kindermassage, ademhalingsoefeningen, positieve affirmaties en een visualisatie-oefening waarbij een verhaal wordt voorgelezen.
De Relax Kids lessen worden in kleine groepjes gegeven en worden altijd rond een thema opgebouwd.

Ben je geïnteresseerd geworden in Relax Kids lessen of wil je meer weten? Neem dan contact op met Carla Roos
Het is de bedoeling om relaxkidslessen voor een speciale doelgroep (kinderen met een beperking) te starten.
Om de Relax Kids lessen niet als extra druk te laten voelen op het vaak toch al volle programma van kinderen is het streven naar een maandelijkse frequentie van de lessen.

Carla is aangesloten bij Kidz Hoekschewaard

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *