Zoek het kind in jezelf

De meeste tijd beschouw ik mezelf als een volwassen en verantwoordelijk persoon en ben ik me bewust van mijn taak als ouder en opvoeder van twee kinderen.

Toch zijn er van die onverwachte momenten waarin ik me ineens terug in de tijd waan en me weer even heerlijk kind kan voelen.

Een van die momenten is wanneer ik naar het strand ga en na het laatste duin de zee voor me zie liggen. Ik kan het dan niet laten om te gaan rennen en bijna struikelend mijn schoenen en sokken uit te doen om met blote voeten in de branding te springen. Een herinnering aan mijn kindertijd. Voor mijn gevoel zaten we uren in de warme auto en moesten we ook nog eens een eindeloos lang duinpad aflopen maar als dan de zee in zicht was de beloning groot. We renden keihard het duin af over het strand om als eerste bij de zee te zijn.

Het volgende moment deed zich deze kerstvakantie aan. Bij het ontwaken bleek de wereld wit te zijn en het sneeuwde nog steeds. Na een snel ontbijt moest ik naar buiten. Het bleek de beste plaksneeuw ooit te zijn. In een mum van tijd had ik al een enorm grote bal gerold en kreeg mijn sneeuwpop ook nog een borst en kop. De afgebroken pluimen van het riet deden het goed als haar en een zeefje werd zijn pet.

Ik herinnerde me de winters in de jaren zeventig waarin ik de sneeuwvlokken wel uit de lucht kon kijken en als er dan een pak lag kwamen we amper binnen. Kou voelden we niet en na een sneeuwpop en een sneeuwballengevecht konden we urenlang de dijk af sleeën totdat het donker werd en mijn moeder ons binnen riep.

Het laatste moment wat ik in dit blog wil delen zijn de traditionele radioprogramma’s in de kerstvakantie. Van Serious Request naar de Top 2000 en dan heerlijk ongegeneerd mee dansen, zingen en springen met de bekende platen.

Ik weet zeker dat ik geen uitzondering ben. Iedereen komt het kind in zichzelf tegen en de kunst is dit kind even de ruimte geven. Denk maar eens aan de mensen die meedoen met het spel ‘Wie is de mol?’ Hoe bekend of minder bekend ze zijn, de deelnemers gaan op in het spel en voelen zich weer drie weken kind. Niet zo gek dat iedereen wel mee wil doen!

Terug naar het kind in jezelf betekent terug naar de speelsheid, de puurheid van het leven. Het leven is al serieus genoeg. Speels zijn maakt creatief, vrij en zorgt voor ontspanning en plezier. Als je als gezin samen kan spelen en lachen zijn de moeilijke dagen beter te verdragen.

Zoek het kind in jezelf en voel je vrij!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *